Päivitetty 11.5.2022


Kassankokous 28.4.2022 hyväksyi sääntömuutos esitykset, muutokset esitetään voimaan 1.9.2022. Sääntömuutokset vahvistaa Finanssivalvonta. 

Jos Finanssivalvonta ei hyväksy sääntömuutosta ja kassa haluaa palauttaa sääntö kohdan entiselleen, niin kassankokous antoi valtuuden kassan hallitukselle tehdä Finanssivalvonnan edellyttämiä muutoksia sääntömuutos hakemukseen.

Sääntömuutos esitykset 

Kassankokous pöytäkirja on nähtävillä kassan toimistolla.

'Tietoa maksukatosta

Maksukaton täyttymistä on seurattava itse

Kunnallisen terveydenhuollon asiakasmaksuissa on kalenterivuosittainen maksukatto eli asiakasmaksujen enimmäismäärä. Asiakasmaksujen enimmäismäärä on 692 euroa vuodessa.

Maksukattoon lasketaan mukaan tietyt asiakkaan maksamat asiakasmaksut. Kun maksukatto ylittyy, maksukattoon sisältyvät palvelut ovat asiakkaalle pääsääntöisesti maksuttomia kalenterivuoden loppuun saakka.

Tänä vuonna (2022) maksukattoon sisältyvien palvelujen määrä laajeni. Uusina maksuina luetaan mukaan suun terveydenhuollon käynti- ja toimenpidemaksut, tilapäisen kotisairaanhoidon ja kotisairaalan maksut, terapioista perityt maksut sekä toimeentulotuella maksetut maksut.

Kassalla ei ole mahdollisuutta seurata maksukaton täyttymistä, vaan asiakkaan on itse seurattava sitä.

Asiakasmaksua koskevasta laskusta näkyy, että kerryttääkö kyseinen maksu maksukattoa.

Lisätietoa maksukatosta https://stm.fi/terveydenhuollon-maksukatto


Jäsenkyselyn 12/2019 tulokset
Jäsenkysely toteutettiin sähköisesti, linkki kyselyyn oli sairauskassan kotisivulla lisäksi jäsenkyselyyn oli mahdollista vastata paperisella lomakkeella joka oli saatavilla kassan toimistolta. Vastausaika 01.12.2019-31.12.2019.

Yhteensä vastauksia saatiin määräaikaan mennessä 340 kpl josta 300 sähköistä ja 40 paperista.
Alla olevasta linkistä pääset katsomaan kysely tuloksia.
Jäsenkyselyn 12/2019 tulokset


Projektissa (pois lukien ulkomaan projekti)

työskentelevä henkilö voi kuulua sairuskassaan jos työskentely on tilapäistä ja jäsenmaksun perintä jatkuu. Mikäli työskentely muuttuu pysyväksi ja ei täytä kassan sääntöjen § 4 ehtoja niin tällöin ei voi kuulua sairauskassaan.

Yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) muuttunut 28.12.2018
Lue lisää tietosuojaselosteesta

Hyvä jäsen! Jäädessäsi palkattomalle vapaalle
(esim. vuorottelu-, hoito-, opintovapaa, työkokeilu/kuntoutus) ilmoita aika sairauskassaan. Palkattoman vapaan ajalle sinulla on mahdollisuus hakea itsemaksavaksi jäseneksi.

Verikokeet ja laboratoriotutkimukset
Verikokeisiin ja laboratoriotutkimuksiin voi mennä yksityislääkärin lähetteellä edullisesti myös Eksoten kaikkiin toimipisteisiin lähimpään näytteenottopisteeseen, riippumatta kotikunnasta. Normaali ajanvaraus esim. netin kautta pankkitunnuksilla www.eksote.fi tai laboratorion ajanvaraus numerosta p. 05 352 6000 ma-pe klo 7.30-16.00. Huom! Julkisessa labrassa otetuista tutkimuksista ei saa Kela-korvausta.